Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Internationale gasten voor derde editie Euregion Film Festival

- Johan Leysen, Kristof Hoornaert, Joost Seelen en Remy van Heugten enkele van de gasten tijdens bomvolle editie
- Wegens succes is er dit jaar weer een DocCampus en is de Crossborder Film Conferentie terug, met als thema internationaal co-produceren
- 32 korte films over de gehele wereld, 7 wereldpremières,

01-03-2018, HEERLEN – 22-25 maart organiseert CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel voor de derde keer het Euregion Film Festival. Dit festival staat volledig in het teken van de grensoverschrijdende film, met een speciale focus op onze eigen regio, Nederland, België en Duitsland. Voor deze derde editie wordt groots uitgepakt met een mooi programma voor zowel makers als publiek.

Films en hoofdgasten
Tijdens het festival worden 32 korte films vertoond, waarvan 7 wereldpremières. Ook zijn er speciale vertoningen van lange speelfilms en enkele regionale producties. Bij de vertoningen zijn makers aanwezig voor een Q&A en voor on stage interviews: CineTalks. Elke avond opent het programma met een CineTalk waarin een of meerdere hoofdgasten ingaan op hun werk en visie. Hiervoor schuiven onder meer acteur Johan Leysen, (Resurrection) producent Germen Boelens (Broeders) en regisseur Kristof Hoornaert (Resurrection) aan. Het festival opent op donderdagavond 22 maart met een special rondom de Limburgse film. Vertoond worden onder andere het mijn-drama BARBARA (Mark Handels) en de middellange film STILLE STORM van de pas 19-jarige Guido Coppis, gemaakt in samenwerking met Paul Ruven van Talent United.

Programma voor makers
Naast de vertoning van 32 korte films en vier lange films biedt het programma onder meer de Crossborder Film Conference, met als thema internationaal co-produceren, en de DocCampus, een tweedaags trainingsprogramma voor documentairemakers. Ook zijn er masterclasses op gebied van scenario en regie en gaan filmmakers uit heel Nederland in het kader van 148 Hour Docs de uitdaging aan om binnen 148 uur hun eigen documentaire te maken. Deze gaat vervolgens in première op het festival. Gastsprekers en coaches zijn onder meer regisseurs Remy van Heugten (Gluckauf) en Kristof Hoornaert (Resurrection), documentairemakers Joost Seelen (Zwarte Soldaten) en Nathalie Crum (De Belofte van Slek), acteur Johan Leysen (Gluckauf, Resurrection), videokunstenaar Joost Rekveld en producenten Harro van Staverden (Storm) en Peter Bouckaert (Marina, Dossier K.).

Online competitie en Award Show
In aanloop naar het festival kan vanaf heden drie weken lang gestemd worden op de favoriete short in de online competition. Hiervoor zijn 7 films in de race. Er kan tot en met 21 maart worden gestemd. De winnaar ontvangt, net als 10 overige award-winnaars, zijn prijs tijdens de Award Show van het festival op zaterdagavond 24 maart, na afloop van de vertoning van de hoofdfilm.

Het Euregion Film Festival is een initiatief van stichting CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel. Het festival en onderdelen van het festival worden gesteund door gemeente Heerlen, gemeente Maastricht, Provincie Limburg, het Nederlands Film Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Elisabeth Strouven Fonds.