Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Europese erkenning voor festival Cultura Nova

Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale jury onder leiding van Sir Jonathan Mills heeft festivals uit 39 landen het EFFE-label toegekend. EFFE- Europe for Festivals, Festivals For Europe is een Europees label voor bijzondere festivals dat op initiatief van de European Festival Association wordt uitgereikt. Over festival Cultura Nova staat in de rapportage:

The jury appreciates the strong national and international profile of the festival as well as the successful mix of artistic programming and community involvement.

‘De jury waardeert het sterke nationale en internationale profiel van het festival mede als de succesvolle mix van artistiek programma en betrokkenheid van de gemeenschap.’

De organisatoren zijn blij met de toekenning van het EFFE-label. Het geeft niet alleen een stuk internationale erkenning van het belang van Cultura Nova, maar het vergroot ook de kansen op internationale samenwerking. Het is ook een opsteker voor Heerlen en Parkstad, gelegen in een Euregio, kan men zich in heel Europa profileren als bijzonder en cultureel aantrekkelijk.

Het 27ste festival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017, zie www.culturanova.nl

Persbericht: Cultura Nova
Foto: Kevin Cordewener