Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

De Jeugd van Tegenwoordig op Festival van de Toekomst

Festival van de Toekomst Zuid-Limburg, een tweedaags festival op donderdag 14 en vrijdag 15 september. Dit festival wordt afgesloten met een groot openlucht eindfeest op het Pancratiusplein Zuid in Heerlen. Op het programma staan gratis toegankelijke optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, HAEVN, La Fuente en Lotte Walda.

Over het festival:
De regio Zuid-Limburg is klaar voor de toekomst. En die toekomst ziet er stralend uit. De eerste dag lichten wij onze toekomst toe, in de vorm van keynote sprekers, themasessies en een debat. Op de tweede festivaldag nemen wij u mee naar de projecten in uitvoering. Hoe zien deze projecten eruit en wat maakt ze bijzonder? Je bezoekt ze makkelijk, en gratis, met onze hop-on-hop-off bus. Wil je erbij zijn? Meld je aan via: www.festivalvandetoekomst.nl

Over het eindfeest:
Het Festival wordt afgesloten met een groot, gratis toegankelijk, eindfeest op het Pancratiusplein in Heerlen voor iedereen. De Jeugd van Tegenwoordig is de hoofdact van het Festival. Want wie heeft er nu de toekomst? Juist, de jeugd! Hit als ‘Watskeburt’, ‘Sterrenstof’ en ‘Get Spanish’ komen zeker voorbij! De andere talenten met toekomst halen we grotendeels uit de Zuid-Limburgse regio. Zoals de helft van het duo succesvolle Nederlandse duo HAEVN, Jorrit Kleijnen uit Kerkrade. Met nummers als ‘Where The Heart Is’ en ´Finding out More’ en ‘Bright Lights’ waren hij en zijn college-bandlid Marijn van der Meer het afgelopen jaar niet van de radio en, via commercials, ook niet van de televisie weg te slaan. Nog zo’n groot talent dat in Zuid-Limburg rondloopt is is Lotte Walda; van buskeren op de straten van Maastricht en Heerlen tot Giel’s Talentenjacht, De Wereld Draait Door, samen met Douwe Bob in Paradiso staan en Pinkpop. Lotte Walda speelt met haar band op het Festival van de Toekomst. DJ La Fuente zal als afsluiter een glimlach op alle gezichten van bezoekers toveren. De Eindhovenaar heeft namelijk een enorme feel-good-factor met zijn energieke house-sets. Hij staat bekend als de ‘meest draaiende dj’ van Nederland en scoorde al diverse dansvloer-hits via labels als Spinnin’Records en Mixmash.

Het eindfeest van Festival van de Toekomst sluit het tweedaags evenement af en sluit naadloos aan op het feestelijke dagprogramma van vrijdag 15 september. Tijdens dit hop-on-hop-off dagprogramma kun je diverse (IBA) projecten in Parkstad bezoeken. Maar er is meer! Op iedere locatie worden diverse activteiten, rondleidingen, voorstellingen en presentaties georganiseerd. Ook in Heerlen Centrum zijn interessante side-events georganiseerd! Onder andere de RANDLAND en CityLiv-tentoonstelling maar ook de documentaire Citizen Jane wordt exclusief vertoond in het Royal Theater. Het eindfeest vindt plaats op vrijdag 15 september 2017 van 19:00 tot 00:00 uur op het Pancratiusplein in Heerlen. Het programma van het eindfeest kwam tot stand in samenwerking met poppodium NIEUWE NOR.