Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

​Uniek openingsweekend bij Cultura Nova

De 27e editie van festival Cultura Nova wordt geopend door de Duitse theatergroep Theater Titanick met 'Firebirds'. In 'Firebirds' zoekt een parade van zes avontuurlijke piloten met hun vliegende Madmax- achtige machines zijn weg door de binnenstad van Heerlen. Zij proberen onderweg het publiek achter zich te krijgen en natuurlijk als eerste op te stijgen. Voor het eerst is de spectaculaire openings- voorstelling van Cultura Nova twee avonden te zien: zowel op vrijdag 18 als op zaterdag 19 augustus om 21.30 uur, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het bewegende strijdtoneel van Theater Titanick. Start Raadhuisplein. Daarnaast is Theater Titanick in ditzelfde openingsweekend op zaterdagmiddag 19 augustus om 14.00 uur samen met sambaband Diversão te zien in een stadsparade, start op het Burg. van Grunsvenplein in Heerlen, en op zondag 20 augustus om 21.00 uur samen met Plastriciens Volants op de Noorderbrug in Maastricht. Een driedubbele feestelijke opening!

Openingsvoorstelling
Theater Titanick is geen onbekende voor Cultura Nova. In 1994 stond het Duitse gezelschap voor het eerst op het festival met de bizarre productie TITANICK, waarmee de groep internationaal doorbrak. Titanick ziet zichzelf als een moderne volkstheatergroep. Ze vertelt verhalen met theater dat zowel de zintuigen als het intellect van jong en oud aanspreekt. Met theater dat vragen stelt, vermaakt en verbaast. De groep werkt het liefst in de openlucht omdat dat hen toestaat om hun special effects naar een nieuw niveau te tillen. Daarbij integreert Theater Titanick graag de lokale architectuur in haar producties. In de openlucht- voorstelling 'Firebirds' maakt Titanick een knipoog naar de huidige competitiedrang in de wereld. Europa, dat zelf niet al te stevig staat, zet zich af tegen grootmachten als Amerika en Rusland. De strijd begint op het Raadhuisplein, waarna het gezelschap het publiek in een parade meeneemt door het centrum van Heerlen.

Stadsparade
Een knotsgekke parade door de binnenstad van Heerlen! Het Duitse Theater Titanick opent Cultura Nova liefst twee avonden, op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. In samenwerking met Heerlen Mijn Stad organiseert het festival op zaterdagmiddag een speciale parade door de binnenstad. Het winkelend publiek kan er zo extra van genieten, bovendien kunnen mensen met kinderen of andere mensen die niet ’s avonds de voorstelling kunnen zien, toch genieten van Theater Titanick. Ze presenteren die middag een speciale parade; die zal anders zijn dan de voorstelling, losser en met meer animatie. Titanick wordt bijgestaan door de Heerlense Sambaband Diversão! Deze liefhebbers van Braziliaanse muziek zijn zo goed als een huisband voor Cultura Nova. Ze hebben al verschillende malen hun muzikale beentje voorgezet tijdens het festival.

Noorderbrugparade Maastricht
Op de plek waar dagelijks meer dan 50.000 auto's rijden vindt op zondagavond 20 augustus een uniek spektakel plaats. De top straattheateracts van Theater Titanick en Plasticiens Volants werken eenmalig samen en verzorgen een unieke en gratis toegankelijke parade op een bijzondere plek: bovenop de oude Noorderbrug in Maastricht. Bouwer Strukton, projectorganisatie Noorderbrug en festival Cultura Nova slaan de handen ineen om deze bijzondere buitenvoorstelling mogelijk te maken. De brug gaat open voor publiek om 19.30 uur. Tot 21.00 uur vindt – ook op de brug - een voorprogramma plaats. Een mooie amuse, met tal van verrassingen die je zeker niet wilt missen. De hoofdparade met Theater Titanick en Plasticiens Volants start om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kom op tijd, want vol is vol!

Het volledige programma van internationaal theaterfestival Cultura Nova is te vinden op de website www.culturanova.nl. Hier is ook informatie te vinden over de kaartverkoop en de festivalbrochure. De programmabrochure is gratis af te halen bij Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, cafés en andere veel bezochte locaties in Heerlen en omgeving.

Informatie en tickets: www.culturanova.nl.

#HeerlenDansStad

Beleef Tango Brutal!


19 mei 2016

Tango Brutal komt dit jaar alweer voor de vierde keer naar Heerlen. Kom genieten van de geweldige muziek en danskwaliteiten van artiesten of doe mee aan een van de swingende tangoworkshops...