Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Mini-expositie Pril Geluk in etalage Royal

De Vroedvrouwenschool in beeld

In de etalages bij de Royal aan het Stationsplein in Heerlen is een mini-expositie ingericht met foto's uit de collectie van de Vroedvrouwenschool. Vroedvrouwen in uniform, wolken van baby’s, kersverse moeders, bevlogen docenten, de geboorte van de 75.000ste inwoner van Heerlen en de drieling van de familie Aust. Door een samenwerking tussen het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg dat de foto’s levert en de gemeente Heerlen die de locatie ter beschikking stelt, is de expositie Pril Geluk tot stand gekomen. De foto’s zijn in elk geval tot 11 februari te zien.

De collectie van de Vroedvrouwenschool bevat een unieke schat van 1.550 foto’s over het lief en leed in de Vroedvrouwenschool. Een derde van de Nederlandse verloskundigen genoot hier haar opleiding en er werden meer dan 80.000 baby’s geboren. De collectie wordt beheerd door het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg in Maastricht. Door middel van een geslaagde crowdfundingactie in 2017 kan het centrum de collectie in de loop van 2018 digitaliseren en online met het publiek delen.

Persbericht: Gemeente Heerlen
Foto: Fotocollectie Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

#HeerlenMijnStad

Lezerscolumn


23 oktober 2015

Naam: David Doelen Leeftijd: 27 jaar Werk: Storyteller (via social media) Heerlen is mijn adoptiestad. De plek waar ik leef en werk, maar waar ik niet ter wereld ben gekomen. Ik ben geboren...