Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Permanente vergroening van De Vijf Pleintjes!

Gemeente Heerlen wil zowel het Wilhelminaplein als de Morenhoek, twee van de vijf pleintjes in Heerlen-Centrum, in 2018 permanent voorzien van meer groen.

De vijf pleintjes zijn in juni van dit jaar omgedoopt tot Hotel Park Urbana. Dit tijdelijke openluchthotel c.q. thematisch ingericht stadspark heeft gisteren haar spreekwoordelijke deuren gesloten. Tijdens het ludieke sluitingsmoment heeft ‘hoteldirecteur’ en voorzitter van stichting De Vijf Pleintjes Leo Noy gepleit voor een permanente vergroening van de pleintjes. Een verzoek waar wethouder Barry Braeken gehoor op heeft gegeven.

Volgens de centrumwethouder gaat de gemeente zich volgend jaar buigen over de aankleding van het Wilhelminaplein en de Morenhoek. Wat betreft de overige pleintjes: het Schelmenhofje maakt onderdeel uit van de uitbreiding van poppodium Nieuwe Nor, nabij het Betaplein worden studentenwoningen gebouwd en in de Luciushof wordt een kruidentuin gerealiseerd.

#HeerlenMijnStad

Kids Weekend 2015


26 september 2015

Fotoverslag #KidsWeekend 2015: Doelschieten, je favoriete ballondier laten maken, echte beestjes aaien, met het treintje meerijden (of meerennen ;-)) en je uitleven op de vele speeleilanden....

#HeerlenMijnStad

Cultura Nova 2016


22 augustus 2016

Het nieuwe culturele seizoen wordt ook dit jaar weer groots ingeluid met het theaterfestival Cultura Nova (#cn16 - 26 aug. t/m 4 september) . Niets ‘save the best for last’; in Gemeente Heer...