Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Permanente vergroening van De Vijf Pleintjes!

Gemeente Heerlen wil zowel het Wilhelminaplein als de Morenhoek, twee van de vijf pleintjes in Heerlen-Centrum, in 2018 permanent voorzien van meer groen.

De vijf pleintjes zijn in juni van dit jaar omgedoopt tot Hotel Park Urbana. Dit tijdelijke openluchthotel c.q. thematisch ingericht stadspark heeft gisteren haar spreekwoordelijke deuren gesloten. Tijdens het ludieke sluitingsmoment heeft ‘hoteldirecteur’ en voorzitter van stichting De Vijf Pleintjes Leo Noy gepleit voor een permanente vergroening van de pleintjes. Een verzoek waar wethouder Barry Braeken gehoor op heeft gegeven.

Volgens de centrumwethouder gaat de gemeente zich volgend jaar buigen over de aankleding van het Wilhelminaplein en de Morenhoek. Wat betreft de overige pleintjes: het Schelmenhofje maakt onderdeel uit van de uitbreiding van poppodium Nieuwe Nor, nabij het Betaplein worden studentenwoningen gebouwd en in de Luciushof wordt een kruidentuin gerealiseerd.

#HeerlenMijnStad

Groeten uit Heerlen!


13 juni 2016

"Waar ga jij mee naartoe deze zomer?" pronkt op de achterzijde van de ansichtkaart die wij als centrumorganisatie de afgelopen maanden hebben verspreid. TIP: Stuur deze kaart op naar iemand ...