Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Nieuw in Heerlen-Centrum: The Platform 045

Het voormalige Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat heeft sinds kort een bijzondere nieuwe invulling. Nou ja, nieuw... Vintage!

The Platform 045
The Platform 045 is een pop-upwinkel in Heerlen-Centrum met een uitgebreide collectie aan zeldzame vintage streetwear (voor heren en dames), sneakers, vinyl, action figures en kunst. Van elk item is er maar één exemplaar, en elk item heeft een eigen verhaal. Alle items samen vertegenwoordigen een ‘way of living’.

Meet the owner
Zoals hierboven beschreven, vertegenwoordigt de collectie van ThePlatform045 een levensstijl, in het bijzonder de levensstijl van initiatiefnemer Dimmy Littlejohn.

Dimmy is geboren in Amerika en getogen in Bochum, een voormalige mijnwerkersstad in Duitsland. Hier heeft hij ervaring opgedaan als verkoper bij Rap-X Skateshop, één van de eerste streetwear stores. Qua inrichting moest men toentertijd creatief zijn. Kledingrekken gemaakt van waterpijpen en onbewerkte muren, platfonds en vloeren staan nu bekend als Industrial, maar deze stijl is oorspronkelijk uit noodzaak (en fantasie) geboren. De pre-Industrial stijl zie je terug in The Platform 045. Na Rap-X is Dimmy aan de slag is gegaan als vertegenwoordiger van een wereldwijd actieve distributeur van verschillende streetwear brands en is zijn liefde voor hiphop/R&B muziek uitgegroeid tot een carrière als DJ.

Ondanks een zeer interessante mix van werkzaamheden, wilde Dimmy zich verder ontwikkelen. 18 jaar geleden is hij daarom verhuisd naar Amsterdam Tot op de dag van vandaag zijn primaire uitvalbasis.

In onze hoofdstad heeft hij o.a. FatBeats Amsterdam – een bekende hiphop vinylspeciaalzaak – gerund, clubavonden, exposities en andere culturele events georganiseerd – Pass The Dutch in Keulen bv. is een van zijn geesteskindjes. Kortom: in de loop der jaren heeft hij evenementorganisator en projectmanager aan zijn indrukwekkende CV kunnen toevoegen.

Een paar jaar terug heeft Dimmy op uitnodiging van vrienden Heerlen voor het eerst bezocht. Een stad die hem logischerwijs aan zijn eigen geboortestad doet denken. “Ik zie een stad die heeft geleden. Maar ook een stad waarvan onderop uit een hoop georganiseerd wordt.” “Wanneer een groep mensen zich samenpakt, komt er positieve energie vrij en vanuit die energie kunnen mooie dingen ontstaan.” Dit is de reden waarom Dimmy ervoor heeft gekozen zijn pop-up store de naam The Platform 045 mee te geven. “Ik wil in Heerlen leuke dingen doen met creatieve mensen en mocht mijn winkel hiervoor een platform bieden, heel graag.”

Algemene informatie
The Platform 045
Adres: Pancratiusstraat 48, 6411KB Heerlen
Facebook: The Platform 045 PopUpStore – Heerlen
E-mail: [email protected]

Wil je ook een eigen winkel of horecazaak starten in Gemeente Heerlen? Neem dan contact op met het bedrijvencontactpunt of met stichting Streetwise voor meer informatie.

#StudioHeerlen

Programma Studio Heerlen


18 december 2015

Studio Heerlen is een pop-up hotspot volledig in urban sfeer, met een street art gallery, bar, podium, skatehal en lounge en DJ area. Tijdens Serious Request 2015 Heerlen (18 t/m 24 dec.) wo...