Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Heerlen, Liekes stad!

Heerlen, een stad waar creativiteit en authenticiteit voorop staat

Heerlen, een kleine stad in het pittoreske Zuid Limburg. Een stad die ooit grauw was maar zich in de loop der jaren ontpopt heeft tot een stad vol kleur en cultuur. Een stad met veel potentie en creatieve inwoners. Heerlen is mijn stad en ik zal jullie vertellen waarom.

Ik & Heerlen

Even een korte introductie. Mijn naam is Lieke, ik ben 28 jaar oud en ben geboren en getogen in Heerlen. Samen met mijn vriend woon ik in het met kunst versierde centrum waar we iedere dag kunnen genieten van de Heerlense Skyline. Mijn dagelijks sneetje brood verdien ik als verpleegkundige in het Zuyderland Medisch Centrum, waar ik al 6 jaar met veel plezier en passie mijn beroep mag uitoefenen.
Tevens deel ik graag met jullie het geweldige nieuws dat ik in blijde verwachting ben van onze eerste spruit, die we ergens eind mei hopen te verwelkomen! Allemaal héél spannend maar we hebben er wel super veel zin in.

"In het met kunst versierde centrum genieten
wij iedere dag van de Heerlense Skyline".

In mijn vrije tijd ben ik Blogger en eigenaresse van lalalykke.nl, een lifestyle blog met een persoonlijke touch. De rest van mijn hobby's bestaan o.a. uit fotografie, interieur en het plunderen van lokale kringloopwinkels. Creatief bezig zijn is een van mijn grootste passies en ben daarom erg enthousiast over alle creatieve en innovatieve ontwikkelingen binnen de stad. De streetart en vele kleurrijke murals zijn daarvan een goed voorbeeld, maar ook bijv. de Creative Corridor ( een broedplaats voor creatievelingen en beginnende ondernemers) mag zeker niet ontbreken! Al deze dingen hebben een verbindende factor, het brengt mensen samen en dat vind ik heel mooi.

Heerlense Hotspots

Aan nieuwe Hotspots komen we niet tekort moet ik zeggen. Van hippe koffietentjes tot tapasrestaurants, ze schieten tegenwoordig als wortels uit de grond en zetten Heerlen dan ook steeds meer op de kaart. Pop-up en Concept stores ( zoals bijv. Fier en het nieuwe F.L.Y.) lijken ook een nieuwe trend. Je ziet ze dan ook steeds meer; ze zijn hip, urban en trekken een nieuw publiek aan wat zorgt voor een 'frisse wind'.


Hieronder mijn persoonlijke top 3 van Heerlense Hotspots en waarom je deze echt eens moet bezoeken.

1. BAM, brood & meer

BAM is zo'n plek waar je lekker kunt chillen onder het genot van een kopje koffie en heerlijk huisgemaakt gebak. Het interieur heeft een knusse en huiselijke uitstraling met een hip laagje glazuur. De ideale plek om lekker bij te kletsen met vrienden of om te werken ( voor bijv. school, je blog of werk). Het kan allemaal bij BAM. BAM!!

2. Lokaal 25

Heerlijk genieten van 'lokale' lekkernijen zoals broodjes, soepen en gebak? Dat kan bij Lokaal 25, het zonnigste plekje in Heerlen. Met zijn knalgele muren, vele kamerplanten en hip personeel is dit zéker een echte Hotspot! Het heeft een soort huiskamer gevoel waardoor je al snel 'at ease' bent. Lokaal 25 straalt echt sfeer en karakter uit, met name door haar locatie: de oude muziekschool van Heerlen ( waar ik vroeger nog les heb gehad, die goede oude tijd ook!).

3. Brasserie Mijn Streek

Vooral in de zomerperiode is het terras van Mijn Streek de meest ultieme plek voor een hapje en een drankje. Het ligt op de 5e verdieping van het Glaspaleis en is daarmee tevens het hoogstgelegen restaurant in Heerlen. Het prachtige uitzicht over de stad is dan ook de kers op de taart. Het menu van Mijn Streek is lekker eenvoudig en bevat met name streekgerechten. Goed eten, lekkere ( ijskoude) Limoncello en snelle service! Wat wil je nog meer?

Ben je dus in Heerlen en op zoek naar een paar leuke Hotspots, dan mogen deze 3 zéker niet op je lijstje ontbreken!

Tot slot

Ja, tot slot..
Heerlen, een mooie stad in de bloei van haar leven. De stad waar ik ben opgegroeid, waar ik mij thuis voel en waarvan ik hendig trots ben dat ik er woon!

Auteur: Lieke Vroomen
Blog: lalalykke.nl | Instagram: lalalykke | Facebook: @lalalykke
Foto's: centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad

#HeerlenEvenementenStad

NK Ice Carving


03 december 2015

Dit jaar vindt voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap ice carving plaats in het centrum van Heerlen! Op zondag 13 december strijden twintig professionele teams om de felbegeerde ti...