Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Gaston Wuestenbergs exposeert in Bergzicht

“Ik woon in een tuin met 1.400.000 triljard creaturen (mollen, netels, mieren, bacteriën, muggen, luizen, meidoorns, …). Deze heb ik op kunstzinnige wijze gedocumenteerd in 9.200 aquarellen en 23.500 pagina’s geschreven tekst.”

Een fascinerende kunstenaar komt in Bergzicht exposeren: Gaston Wuestenbergs. Hij heeft een bijzondere kijk op het leven, met name op alle levende organismen (zo ook de onzichtbaren). Hij vindt bijvoorbeeld dat je heel voorzichtig moet omgaan met de natuur en alle levende wezens inclusief microben. Hij maakt zich zorgen over het feit dat vele dieren groot en klein verdwenen zijn. Deze dieren waren essentieel voor onze gezondheid en die van de planeet.

Gaston vertaalt zijn kijk op de wereld naar prachtige (aquarel)tekeningen en begeleidende teksten. Inmiddels bestaat zijn indrukwekkende verzameling uit 9.200 aquarellen incl. 23.500 teksten in kleine notitieboekjes.

Deze kunstenaar deelt zijn visie graag met het publiek. Derhalve biedt Bergzicht hem een expositieruimte en organiseert themamiddagen waarop Gaston over zijn werk komt vertellen. Op deze middagen wordt er tevens een korte video vertoond, mogen er vragen gesteld worden en kan iedereen een tekening of schets maken geïnspireerd op het werk en de visie van Gaston Wuestenbergs.

Wat: Expositie en workshops voor groepen
Waar: Bergzicht, Pancratiusstraat 48, Heerlen-Centrum
Feestelijke opening: zondag 25 februari om 14.00 uur
Wanneer: Vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 februari 14.00 tot 17.00
Woensdag 28 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 maart 14.00 tot 17.00

Foto: Laurens Bouvrie