Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Pro Freestyle - 30 juni t/m 2 juli

Pro Freestyle staat weer in de startblokken! Dit extreme sports evenement vindt plaats van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli. Ook dit jaar zijn alle freestyle action sporten aanwezig om de vetste actie te brengen in een bijzondere setting (midden in de stad!).

- Skateboarden Street (eigen park)
- BMX Park (eigen park)
- BMX Street
- Scoot Park
- Inline Skaten
- MTB Park (officieel contest FMB)

Je kunt alle sporters van nóg dichterbij bekijken dan vorig jaar. Er zijn namelijk twee losse en smallere setups achter elkaar gelegd. Wil je liever deelnemen, check www.profreestyle.nl voor meer informatie.


Playgrounds
Naast kijken naar alle actie kun je ook zelf sporten op een van de drie playgrounds. Het bekende pumptrack van Wood15 staat op Pancratiusplein, Inline Skate merk Rollerblade heeft een test track in een winkelstraat en bekende street spots zijn natuurlijk volop te rijden in Heerlen. De Playgrounds worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Parkstad en zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Film
Op zaterdagavond is een heuze buitenfilmvertoning! SCHUNCK* brengt skateboard pionier Pontus Alv. Met de film “The Strongest of the Strange.” De film is gratis te zien op een groot scherm op zaterdag 1 july, vanaf 22:00.

Feestje
Natuurlijk vette beats en chill seats, iedere avond. Gewoon lekker buiten en gratis.

Kunst
In SCHUNCK* op de 1e verdieping is tevens de expo "Absolute Event Horizon 2" te bekijken. Ook gratis!

Street Art
De vrienden van Encore Concept Gallery is present met 045 vintage streetwear, DIY installatie en natuurlijk de mini indoor skate spot.

Foto: Dani Silvia Photography