Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

10 jaar Heerlen Jazzt in de maand november!

Heerlen Jazzt 2017 – de tiende editie alweer – vindt ook dit jaar traditiegetrouw plaats in de maand november. Een maand waarin live jazzmuziek in de breedste vorm en met de nodige avontuurlijke uitstapjes naar afrobeat, soul, funk en blues klinkt in de horecagelegenheden, culturele instellingen en straten in/rondom Heerlen-Centrum. In totaal organiseert stichting Heerlen Jazz dit jaar meer dan 60 concerten waarbij wereldtoppers, prijswinnaars, jonge talenten en regionale artiesten het ‘podium’ betreden. Kortom: november wordt een prachtmaand voor liefhebbers van jazz en livemuziek in het algemeen!

Enkele hoogtepunten uit het programma van Heerlen Jazzt 2017:

  • Jazz Boulevard (4 en 5 november): HeerlenJazzt 2017 opent nu voor de tweede maal met de Jazz Boulevard; liveoptredens op diverse horecalocaties in de binnenstad van Heerlen.
  • JazzOUT! (18 november): JazzOUT! is een jaarlijks jazzfestival in Parkstad Limburg Theaters. Een groots opgezet spektakel, waarbij stichting Heerlen Jazz zorg draagt voor de presentatie van musici uit de eigen regio.
  • “Jazzkirmes” (26 november): een ééndaagse happening in een speciaal voor de gelegenheid ingericht Cultuurwerkplaats Zeezicht. De nadruk ligt op artiesten en groepen uit de euregio (Aken, Heerlen, Maastricht, Luik, Hasselt etc.)
  • Straatoptredens (diverse zaterdagen): een aantal looporkesten treden op diverse zaterdagen op in de binnenstad van Heerlen. De muziekstijlen New Orleans, dixie en brass zorgen voor sfeer en originaliteit. Het publiek beleeft hiermee de vrolijke kant van de jazzmuziek.

Slaat jouw muzikale hart een sneller ritme na het lezen van de bovenstaande tekst? Ga dan naar www.heerlenjazzt.nl voor het volledige programma.

Foto's: Nicole Bolton

#HeerlenMijnStad

Cultura Nova 2016


06 september 2016

Cultura Nova 2016 zit er op! Het Heerlense cultuurfestival heeft ook dit jaar weer tienduizenden bezoekers weten te vermaken, ontroeren en verwonderen. Alleen al voor de openingsvoorstelling...