Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Nieuw Stadskantoor gereed in 2020

Hand in hand met een Peutz monument: een compact nieuw Stadskantoor, verbonden met het Raadhuis, meer openbare ruimte en een verbinding tussen Geleenstraat en Raadhuisplein en het toekomstig Romeins Kwartier.

Compact en in balans met het huidige Raadhuis
Wat als we nu het nieuw Stadskantoor als een compact bouwvolume ontwerpen op de locatie van het huidige Stadskantoor? Dat was een van de meest beslissende vragen die het consortium van Jongen-Mecanoo- Abt-Dijkoraad zich in de afgelopen dialoogfase heeft gesteld. Een opvallend volume, dat in balans is met het monumentale Raadhuis en zich loswerkt van haar belending.Door de vrijgekomen ruimte kan extra openbare ruimte teruggegeven worden aan de stad. Een aantrekkelijke groene invulling op straatniveau verbindt de gebouwen met elkaar. Dat heeft een positieve impact op de stad. Volg de virtuele rondleiding.

Wethouder Nico Aarts: "Het ontwerp is een geschenk voor de burgers van de stad en onze medewerkers die eindelijk perspectief hebben op een boeiende nieuwe huisvesting. Ik ben trots op de uitkomst van een geslaagde vernieuwende aanbestedingsvorm".

Uitstraling
Het nieuwe Stadskantoor vormt samen met het bestaande Raadhuis, als twee ogenschijnlijk losstaande volumes, een eigenzinnige en opvallende verschijning. De stedenbouwkundige setting wijkt dermate af van de huidige situatie dat de impact van het ontwerp nauwelijks te bevatten is voor de huidige passant. Veel lucht, licht en vooral fraaie doorzichten naar Heerlen verbinden het nieuwe Stadskantoor op een aantrekkelijke manier met de stad. Het ontwerp brengt het Stadskantoor nog meer in contact met de stad en haar inwoners. Elk bouwdeel heeft een sterk eigen karakter, verankerd in het monument of juist reagerend op haar context. Een prachtig gebouw voor de medewerkers van de gemeente.

Planning
In juni 2018 start de sloop en in zomer 2020 is de nieuwbouw klaar. Daarna wordt het Raadhuis opgeknapt. In zomer 2021 is alles gereed. Op 3 april 2018 vindt om 19.00 uur een informatieavond plaats voor burgers en andere geïnteresseerden in de Royal. Meer informatie daarover volgt.

#HeerlenMijnStad

Room Escape Heerlen


16 maart 2016

Je hebt ongetwijfeld wel vaker berichten voorbij zien komen op Facebook van vrienden die een avondje room escape of team escape hebben gedaan. Maar wat is dit fenomeen nu eigenlijk? Nou, j...