Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Opening Bricksworld LEGO Experience & Shop - za 23 en zo 24 september

Nog enkele dagen en dan is het zo ver. In Heerlen-Centrum opent in het voormalige Meyer & Meyer pand aan de van der Maesenstraat 3 de nieuwe Bricksworld LEGO Experience. Op 3 etages van in totaal 1.500 m2 kan je LEGO-producten bekijken, ontdekken, bouwen, spelen en natuurlijk kopen. In de LEGO Shop zijn vrijwel alle LEGO setjes te koop. Ook de in Heerlen ontwikkelde én samengestelde Bricksworld Own Creations (BOC) LEGO setjes zijn allemaal te koop en te bekijken. In de grootste Pick-a-Brick (PAB) wand van Europa kan je LEGO-onderdelen die je nog mist verzamelen in een beker en dan afrekenen bij de kassa. Ook kun je je eigen minifiguur samenstellen. In de Bricksworld koffiecorner kunnen mama en papa of oma en opa even bijkomen terwijl de kids kunnen spelen en bouwen.

Uniek voor LEGO-begrippen is de omvang van het aanbod en het concept. Alles is laagdrempelig van opzet. Bricksworld zal voor Heerlen Centrum een toeristische dagattractie en retailtrekker worden voor LEGO-fans uit Nederland, België en Nordheim Westfalen. Prijstechnisch is Bricksworld ook heel concurrerend. Bricksworld heeft daarnaast in de takken retail, horeca, handel/magazijn en toerisme/leisure een leerwerkplaats voor kansarme jongeren uit de regio gerealiseerd. Deze kunnen – afhankelijk van het niveau – in 12 tot 18 maanden groeien naar een baan in een winkel, webshop of toeristische attractie. Bij Bricksworld kunnen daarvoor officiële schoolcertificaten behaald worden. Momenteel volgen een tiental jongeren een dergelijk traject en Bricksworld heeft nog een aantal plekken vrij.

Speciaal voor de opening heeft Bricksworld een aantal eigen LEGO-setjes ontwikkeld en geproduceerd: de Skyline van Heerlen met SCHUNCK, Pancratiuskerk, Maankwartier en het Royal Theater én diverse – hebbeding – versies van de Bricksworld-winkel.

Op vrijdag 22 september is de officiële opening voor Bricksworld VIP-klanten en voor genodigden om 16.00 uur. De inloop start om 15.15 uur. Gedurende het door centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad geïnitieerde Kids Weekend op zaterdag 23 en zondag 24 september (gratis toegankelijk) vieren we feest en is de Bricksworld LEGO Experience te bezoeken voor € 1,00 per persoon. De toegang tot de Bricksworld LEGO Shop is uiteraard altijd gratis. Bricksworld is tijdens het Kids Weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur en daarna van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (de Shop van maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur).

#HeerlenMarktStad

Curiosamarkt


25 maart 2016

Vanaf morgen (zaterdag 26 maart) is er weer wekelijks een Curiosamarkt in Heerlen-Centrum. Elke zaterdag* verandert de Bongerd in een snuffelparadijs, waar je op zoek kunt gaan naar onverwac...