Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Ballonmonster Godzilla duikt weer op in Heerlen

Het lijkt erop dat het goedaardige ballonmonster Godzilla terug is in Heerlen. Godzilla verscheen twee jaar geleden voor het eerst in Heerlen, bij de vijfentwintigste editie van Cultura Nova. Zij lijkt Heerlen als woonplaats te hebben gekozen. Tijdens de openingsvoorstelling van Cultura Nova afgelopen vrijdag werd zij waargenomen op het theater. Zondag werd zij gespot op de Noorderbrug in Maastricht. Anderen zagen Godzilla maandag op de Promenade. Geruchten gaan dat zij dinsdag op het Pancratiusplein is. Elke dag is Godzilla te vinden op een andere plek in Heerlen. De locatie wordt niet bekendgemaakt. Iedereen mag haar op zoeken in de binnenstad van Heerlen!

Geef Godzilla een knuffel
Godzilla is tijdens Cultura Nova op zoek naar een geschikte plek om haar nest te bouwen. Blijft Godzilla voorlopig in Heerlen? Twee jaar geleden kwam Godzilla in de openingsvoorstelling van Cultura Nova 2015 als het ware de oude tijd van mijnen afbouwen. Zij bracht verandering en vernieuwing naar Heerlen en Parkstad. Misschien staat ze symbool voor de nieuwe initiatieven in de stad. Godzilla kan de fantasie en verbeelding aanspreken, zodat er nog meer plannen worden gemaakt met bewoners, bedrijven en gebruikers van het centrum van Heerlen. Mocht iemand Godzilla tegenkomen, geef haar dan een knuffel en maak een selfie, deel dat met anderen en plaats het in de reacties onder het bericht van Godzilla op de Facebookpagina van Cultura Nova: facebook.com/CulturaNovaFestival.

Cultura Nova losgebarsten
Festival Cultura Nova is in volle gang. Na de grote openluchtspektakels van Theater Titanick in Heerlen en de parade van Theater Titanick met Plasticiens Volants in Maastricht, is het programma van Cultura Nova losgebarsten. Op 21 locaties vinden voorstellingen en concerten plaats voor jong en oud. De kaartverkoop loopt goed en de belangstelling is groot. Cultura Nova krijgt veel aandacht van de pers en de bezoekers van het festival hebben Cultura Nova duidelijk omarmd. Het festivalhart op het Burgemeester Van Grunsvenplein wordt goed bezocht. Kinderen vermaken zich op het palletlandschap, met spellen van het Franse Festijeux, en op het strand bij de fontein. Jongeren en volwassenen staan te swingen bij de muziek in de Spiegeltent en maken nieuwe vrienden op het bijzondere festivalterras.

Het volledige programma van internationaal theaterfestival Cultura Nova is te vinden op de website www.culturanova.nl. Hier is ook informatie te vinden over de kaartverkoop en de festivalbrochure. De programmabrochure is gratis af te halen op het Burgemeester Van Grunsvenplein of bij Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, cafés en andere veel bezochte locaties in Heerlen en omgeving. Informatie en tickets: www.culturanova.nl.

Persbericht: Cultura Nova
Foto's: Heerlen Mijn Stad