Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Tropische sferen in Heerlen-Centrum

Het is hartje zomer. En niet zomaar zomer, nee, de Heerlense evenementenzomer! Deze week staat er weer een aantal evenementen op de planning die het zomerse gevoel extra naar bovenbrengen. Evenementen waarbij je armen tekort komt (Corio Tropical), de adrenaline door je lijf giert (RaboRonde) en je onmogelijk stil kunt blijven staan (SambaFestival).

Corio Tropical
Op donderdag 27 juli organiseert Stichting City Heerlen Promotion de jaarlijkse stadsbraderie Corio Tropical in Heerlen-Centrum. Meer dan 200 marktkooplieden uit het gehele land zijn aanwezig met de meest uitlopende artikelen, en ook de Heerlense winkeliers hebben op die dag leuke aanbiedingen.

In de avonduren hullen ook de Vijf Pleintjes in de Heerlense binnenstad zich in de tropische sferen. Zowel de Morenhoek als het Wilhelminaplein zijn die avond het decor voor een zwoel zomers dansfeest in de buitenlucht.

11.00 tot 21.00 uur – Corio Tropical stadsbraderie
20.00 tot 00.00 uur – Salsa Party (Morenhoek)
20.00 tot 00.00 uur – Sensual Bachata Kizomba Party (Wilhelminaplein)

* alle activiteiten zijn gratis toegankelijk

RaboRonde Heerlen
Al de hele maand aan de buis gekluisterd voor Le Tour de France? Blijf een dan langer in Tourmodus met de RaboRonde in Heerlen-Centrum. De RaboRonde Heerlen op vrijdag 28 juli gaat verder waar de Ronde van Frankrijk ophoudt. Bekende wielrenners – net terug uit Frankrijk – krijgen een extra parcours om te rijden en wielerliefhebbers kunnen hun tourhelden van dichtbij topsport zien bedrijven.

15.00 tot 22.00 uur – RaboRonde Heerlen 2017
17.00 tot 20.00 uur – Rabo Dikke Banden Race 2017
20.00 tot 01.00 uur – Castle of Love - Free PreParty

* alle activiteiten zijn gratis toegankelijk

SambaFestival

Exotische, heupswingende ritmes uit de favelas van Rio de Janeiro verlevendigen op zaterdag 29 juli de straten en pleinen van Heerlen-Centrum tijdens het Sambafestival Heerlen. Dat betekent: diverse Sambabands, sensuele danseressen, een muzikale parade door de binnenstad en een grootse finale op het Pancratiusplein. Wees erbij en laat je verleiden door de aanstekelijke ritmes!

12.00 tot 21.00 uur – Sambafestival Heerlen 2017

* alle activiteiten zijn gratis toegankelijk

#HeerlenMijnStad

Cultura Nova 2016


22 augustus 2016

Het nieuwe culturele seizoen wordt ook dit jaar weer groots ingeluid met het theaterfestival Cultura Nova (#cn16 - 26 aug. t/m 4 september) . Niets ‘save the best for last’; in Gemeente Heer...