Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

​Geslaagd slaapavontuur in Hotel Park Urbana

In het afgelopen weekend waren alle hotels in de omgeving zo goed als volgeboekt, zo ook Hotel Park Urbana. Tijdens een ‘Urban Sleepover’ is door verschillende mensen de nacht doorgebracht in de tuin van het Savelbergklooster – onderdeel van De Vijf Pleintjes in Heerlen-Centrum.

Dankzij o.a. de activiteiten rondom Cultura Nova was de Heerlense binnnenstad de afgelopen weken een populaire bestemming voor velen, en niet enkel voor mensen uit de omgeving. Hotelkamers vonden daarom gretig aftrek. Hotel Park Urbana, het openluchthotel op De Vijf Pleintjes, bood op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus slapen in urbane tenten aan als alternatief voor een traditionele hotelovernachting. Gasten konden kosteloos gebruik maken van de vijf unieke tenten die onder handen zijn genomen door (lokaal) bekende kunstenaars en creatievelingen zoals Aline Ploeg, David Bade, DazeTwo, Ronald Link, Mitchell Snippe en Lars Ickenroth. Ook een welkomstdrankje en een geheel verzorgd ontbijt aangeboden door stichting De Vijf Pleintjes was onderdeel van het arrangement.

In totaal hebben 16 avontuurlijk ingestelde gasten naar tevredenheid gebruik gemaakt van het slaapaanbod voor één of twee nachten. Er wordt door centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad en stichting De Vijf Pleintjes serieus gekeken om hier een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken.

#HeerlenEvenementenStad

NK Ice Carving


03 december 2015

Dit jaar vindt voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap ice carving plaats in het centrum van Heerlen! Op zondag 13 december strijden twintig professionele teams om de felbegeerde ti...

#HeerlenMijnStad

Cultura Nova 2016


06 september 2016

Cultura Nova 2016 zit er op! Het Heerlense cultuurfestival heeft ook dit jaar weer tienduizenden bezoekers weten te vermaken, ontroeren en verwonderen. Alleen al voor de openingsvoorstelling...