Winkels, Horeca & Cultuur
Op zoek naar een specifieke winkel in Heerlen?
Agenda
Bekijk hier alle aankomende evenementen in Heerlen!
Nieuws & Events
Lees hier over het laatste nieuws en de laatste events!
Bereikbaarheid Over Heerlen Mijn Stad Contact

Borderlines: Euregion Poetry Slam [Finale]

Borderlines; poëzie in wedstrijdvorm! Op donderdag 14 december vindt de finale van Borderlines plaats in het café van de NIEUWE NOR, na afloop van de twee Borderlines-voorrondes in Aachen (oktober) en Roermond (november). De Duitse en de Nederlandse slammers komen in de NIEUWE NOR samen om uit te vechten wie zich Euregionaal kampioen poetry slam mag noemen. De winnaar van deze poëzie-slag wordt bepaald door een publieks- en vakjury, onder leiding van presentator Daan Doesborgh.

Een poetry slam (naar Engels, ‘to slam’ = smijten, slaan) of poëzieslag is eigenlijk een kruising tussen literatuur en sport. Enkele slamdichters, kortweg 'slammers', gaan op een podium (vaak in een club of café) een wedstrijd met elkaar aan. Binnen een bepaalde korte tijd en in een paar rondes dragen de dichters hun gedichten voor. Het publiek en/of de jury bepaalt wie de beste is.

De slammers die in deze finale gaan strijden zijn Isa Rebecca (NL), John Bovendeert (NL), Brohlin Coumans (NL), Erika Destercke (B), Sven de Swerts (B), Joahnna Klein (D), Lukas Knoben (D), Julias Schneege (D), Luca Swieter (D) en Florian Schreiber (D).

Deze avond vindt plaats in het café van de NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Borderlines i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De avond is gratis toegankelijk.

Datum/Tijd: 14 december 2017 (19:30) Kosten: Gratis Locatie: poppodium NIEUWE NOR
Website

#HeerlenMijnStad

Holy Moly Heerlen


15 december 2017

1 maand, 5 weekenden. Een knallende programmering vol met activiteiten, muziek, sport, spel en feest in het centrum van Heerlen. Van 7 december 2017 tot en met 7 januari 2018 organiseert Inc...

#HeerlenMijnStad

Laurence Jones (UK)


21 januari 2018

De Britse artiest Laurence Jones wordt bestempeld als de toekomst van de blues. De 25-jarige zanger en gitarist werd tijdens de British Blues Awards in 2016 bekroond tot ‘Young Artist Of The...